London diary | part 1

11.6.15


Tak a je tu prvá fotoreportáž z Londýna. Fotky som teraz vyberala trochu narýchlo, nebudem to dávať špeciálne po dňoch, aj tak budete vidieť, kde všade sme boli. Tiež som sa rozhodla, že vám tu nebudem obkecávať, čo sme v ktorý deň videli, keďže to by vás možno trochu nudilo. Najprv vám poviem, ako sme cestovali a potom spravím niečo ako behind the scenes nášho výletu, teda väčšinou o blbostiach, ktoré sme vystrájali na ubytovaní. 

Cestovali sme autobusom asi 27 hodín. Nebolo to však až také zlé. Celkom rýchlo sme sa dostali do Nemecka, potom sme sledovali mapu, kde asi práve sme. Keďže bol večer, po dosledovaní akéhosi filmu sme všetci zaľahli a spali asi do piatej, kedy sme sa museli zobudiť, lebo nám kontrolovali doklady pred nástupom na trajekt. Medzitým v noci kamarátka v autobuse odpadla, celú cestu na trajekte prespala, no nakoniec to celkom zvládla. 


Ubytovanie sme mali na mieste, kde sa Temža vlieva do mora, v krásnom holidayparku Allhallows. Bolo tam veľmi pekne, až na to, že sme mali v mobilhome mravce a nešlo nám kúrenie. Nakoniec však vyšlo najavo, že správca (zo Slovenska) si z nás len robil srandu a kúrenie vypínal, ako sa mu páčilo. :D














V prvý deň sme sa previezli aj loďou - Greenwich - Big Ben a naspäť. Celá plavba trvala asi hodinu.







 Presne tohto koňa som si ako jediný obraz v National Gallery pamätala, keď sme tam boli skoro pred piatimi rokmi. Napriek tomu, že sme na galériu mali asi 15 minút práve pre nedostatok času, chcela som ho nájsť. (resp. bol to aj jediný obraz, ktorý sa otcovi podarilo odfotiť, keďže vtedy to ešte bolo zakázané. Teraz sa fotiť môže, ale len bez blesku.)





 Kamarátka mala také nádherné topánky, že som si ich jednoducho musela odfotiť! :))

Dominica

You Might Also Like

9 komentárov

  1. Londýn je fakt jeden z mojich obrovitánskych snov ♥ A keď sa tam nedostanem s rodičmi, tak určite so spolužiakmi, s ktorými sa cez krátke výlety čoraz viac vzdiaľujeme od Prešova - najprv to boli Košice, Bratislava, na ďalší víkend ideme do Prahy, cez prázdniny do Viedne :D Každopádne úžasné fotky, mňa by i zaujímalo, čo ste tak robili i hoci každý deň a určite by som to spísala, keď si to ešte nespravila, aby si si potom vašu cestu pamätala i o niekoľko rokov alebo teda mala možnosť si to nejako pripomenúť :)
    beelievin.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Jéé, to musela být fakt paráda i počasí z fotek vypadá skvěle, nejraději bych se tam také hned vydala :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Fakt vydarené fotky :) A neskutočne sa mi páči tá loď. Nejako extra rada na lodiach nechodím, ale tie konštrukcie zbožňujem :D A všetky tie stavby tam vyzerajú tak zaujímavo a veľkolepo :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Môj milovaný londýn ♥ Krásne fotečky, viem, že tam bolo skvele :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Londýn je strašně krásný město. Já měla tu příležitost navšívit ho minulý rok a byla to pecka. Fotky jsou krásné, úplně jsem si vybavila to, když jsem tam byla já :)

    Everything about my life

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Závidím ti to celé vyzerá to tak skvele už len z fotiek. Londýn patrí medzi moje veľké sny a dúfam, že sa do Anglicka dostanem na budúci rok. Chcem sa pravdaže ešte viac zdokonaliť v mojej angličtine, aby som tam nereptala blbosti, ale človek sa vraj naučí až keď je k tomu nútení a nemá inú možnosť.
    Tie fotky sú krásne mimochodom :)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Moje dream city, za rok se tam chci prestehovat :3
    dreammorebabe

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Na Londýn vždycky ráda vzpomínám! :)

    Ela

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Trajektem to musí být krásná cesta. My jsme jeli s kamarádkami do Londýna po maturitě, tedy před dvěma lety. Z Prahy to bylo "jen" asi 20 hodin, ale jeli jsme pod vodou. Já chtěla spíše do Říma, ale demokraticky jsme vybrali Londýn, tak jsem nebyla tolik nadšená, ale to město mě nadchlo. Pěkné fotky! Ale jen jedna telefonní budka? Já jí mám na většině fotek :D

    OdpovedaťOdstrániť

© 2014 - 2016. All rights reserved. DominicaLand. Používa službu Blogger.