Battle of Darkness

13.3.15

Dnes som bola požiadaná o to, aby som vám uverejnila príbeh, na ktorý som dostala inšpiráciu práva počas... to sa už dozviete vo vysvetlivkách. :) A keďže rada plním priania mojich podporovateľov, tak nech sa páči!


Začínalo svitať, tentoraz skôr ako po minulé dni. Prvé jarné slnko si pomaly prebíjalo cestu na oblohu. Vonku však napriek tomu nesmelo poletovalo zopár osamelých snehových vločiek.
Nebolo to pre nich ľahké. Všetci už síce vedeli, čo ich čaká a nechceli sa voči tomu brániť. Vlastne ani nemali na výber. Snažili sa to brať optimisticky a myslieť na budúcnosť, že im to možno aj niečo prinesie. Ak sa budú snažiť. Práve preto sa aj tentoraz prinútili vstať a splniť to, čo sa od nich očakáva.
Onedlho už všetci sedeli na svojich miestach a čakali, čo sa bude diať. Keď už mali rozdelené úlohy, snažili sa ich čo najskôr splniť. S každou úlohou síce stúpala aj jej náročnosť, no tentoraz bolo potrebné nevzdať sa. Viac ako inokedy. No vybrali si to sami. A museli byť na to pripravení. Za každých okolností.
Boli až príliš zaujatí svojou prácou, že si ani nevšimli, ako sa tu niečo zmenilo. Pomaly, pomaličky sa začali otvárať dvere. V miestnosti sa ochladilo. Už aj tak tam síce bola zima, no tento chlad pochádzal odinokadiaľ.
Najprv to nebrali vážne. Lenže dvere sa znova začali otvárať. Takto to pokračovalo pár minút. Vedeli, že za nimi nik nestojí a v celej budove už nik nie je. Zrazu to však začalo byť agresívne. Dverami trhlo, až zavŕzgali. V tej chvíli sa mráz dostal do každučkého kúta miestnosti. Akoby cez dvere niekto vchádzal, no nikoho nebolo vidno a nezačuli ani kroky. Atmosféra sa zmenila.
Všetci sa strhli. Ovzdušie ovládol strach a panika. Dvere sa a treskotom zabuchli. Prišlo niečo väčšie, čo malo presahu. Do miestnosti síce nikto nový nevstúpil, no všetci vedeli, že sa tam začala bitka. Akoby so sebou navzájom bojovali dve hrôzostrašné sily. Akoby sa všetko zlo sveta spojilo a bojovalo samo proti sebe. Za oknami sa obloha sfarbila do modrosiva. Lampy na strope začali blikať a praskať.
Pootvorené okná hlasno zarinčali a s trestnutím sa zatvorili. Nastalo ticho...


Vysvetlivky:

"Oni" sme "my", teda kvarta A – naša trieda. Dnes sme mali nultú hodinu – matematiku. Sami sme si to vybrali, keďže niektoré matematické operácie a príklady nám robili problém (teda, čo si budeme klamať, všetko nám robilo problém).
Úlohy boli fakt ťažšie a ťažšie. Asi uprostred hodiny sa začali otvárať dvere. Aj po ich zavretí sa znova otvorili. Keď takto boli pár minút, prudko nimi trhlo – to však bol len spolužiak, ktorý išiel na WC. Keď sa takto dvere otvárali a zatvárali a my sme sa smiali z toho, že to je duch, učiteľka nahodila poker face (alebo aj výraz značky: To ako vážne?) a prikázala dať dvere poriadne zatvoriť. Práve to "prvé zlo" je "duch", ktorý sa k nám chcel dostať a to "druhé zlo", ktoré ho napadlo, čím sa začala bitka, je učiteľka, ktorá si povedala – sama pre seba – že nikto sa neopováži rušiť jej hodiny matematiky.
Potom sa samo od seba zatvorilo okno, tak sme si povedali, že to zlo rezignovalo – asi keď videlo tie "zaujímavé" príklady a slovné úlohy.  

Dominica

You Might Also Like

4 komentárov

  1. :DDDDD tak toto je ešte vtipnejšie, než to predtým. prosím, urob z toho takú sériu!!! :DDD úplne je to úžasné a originálne a proste MEGA :DD

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Pekné, zase jsem si po dlouhé době osvěžila slovenštinu :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Páči sa mi, aký tajomný príbeh to bol na začiatku a ešte pred tým, než som sa pustila do čítania tvojich vysvetliviek, som chvíľu premýšľala nad tým tajomnom tých riadkov. No potom... :D Je to oveľa vtipnejšie, než som čakala :D Ale určite píš viac :)
    beelievin.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Such a cool blog!


    Giveaway on my blog: http://anotherearthpink.blogspot.it/2015/03/banggood-worldwide-giveaway.html

    OdpovedaťOdstrániť

© 2014 - 2016. All rights reserved. DominicaLand. Používa službu Blogger.