traveller

25.3.16

Dlhšie som si dávala dokopy, či sa do tohto blogového hitu spred šiestich rokov púšťať, alebo nie. Konkrétne asi rok. Vtedy som ale nevedela, o čom by to malo byť. Tento týždeň som sa viac odhodlávala, mala som myšlienku, no aj tak som nevedela začať. Včera večer ma celkom náhodne osvietilo, a síce predstava o tomto celom stále leží zahalená v hmle, rozhodla som sa, že skúsim kapitolovku.  Prvý diel je len úvodný a trochu kratší. Ani ostatné nebudú asi až také dlhé, aby ste sa tu nenudili, pokúsim sa teda odhadnúť tú správnu dĺžku. Teraz sa môžte začítať do prológu tohto wannabe literárneho diela. 
Našiel kupé len pre seba. Potreboval premýšľať a nebyť ničím rušený. Práve odchádzal z mesta, v ktorom prežil svoj doterajší život. Ako sa vlak pomaly rozbiehal, v spleti domov a ulíc zablúdil očami na miesto, kde býval.
Akonáhle vlak zašiel za zákrutu, stratil sa mu jeho domov z dohľadu. Ulica, na ktorej vyrastal, starý strom, ktorého konáre siahali až k zemi a mohol sa na nich ako malý hojdať, ulica lemovaná stromami, po ktorej sa najradšej prechádzal v noci, všetky aleje, ktoré mu pripomínali zázračný les uprostred mesta, nábrežie, na ktoré sa chodil len tak prechádzať, aj keď mal veľa povinností, zničený altánok, v ktorom v lete často sedával, či priehrada neďaleko mesta, kam sa cez prázdniny chodil s kamarátmi kúpať. V jedinom okamihu bolo všetko preč.
Odvrátil pohľad od okna. Zrak mu padol na natlačený ruksak na poličke nad sedadlami. Stále si nebol celkom istý, do čoho sa to vlastne namočil a ako dlho to asi vydrží. Jeho spontánne nápady ho niekedy desili. No ešte pred pár minútami mu to pripadalo ako najlepšie riešenie. Pozrel sa na lístok, pokýval hlavou a šeptom prečítal, ako keby práve odsúhlasil výzvu, ktorú dal sám sebe:
Tak teda Rím.“


Dominica

You Might Also Like

9 komentárov

  1. Tak tohle je moc pěkné. Strašně se mi to líbí :) taky bych někdy jak kluk příběhu chtěla udělat něco spontanního, ale bohužel na to nemám dostatek odvahy :D

    Maris Novotná

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Krásně napsáno! Taky jsem kdysi zkoušela psát nějaké krátké příběhy, ale asi na to nemám to správné "střevo" :)
    Dazzlicious | GIVEAWAY o čistící kartáček Braun

    OdpovedaťOdstrániť
  3. To je skvelá, si skvelá pisateľka! :) Teším sa na ďalšiu tvoju tvorbu!

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Jé naše sousedka z chalupy se jmenuje Rim :) to je milá náhoda! Bude to mít pokračování? Zajímalo by mě, co bude dál :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Skvěléééé! Moc hezký!:-)
    www.jdeocestu.blogspot.cz

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Keď som otvorila tento článok, tak ani vo sne by mi nenapadlo, že to bude páve príbeh.

    Vieš, ako veľmi tvoje písanie milujem, no musím to pripomenúť ešte aspoň raz (a určite nie poslednýkrát), pretože je to nesmierna pravda. Tvoje opisy sú nenáročné, jednoduché, ale detailné, výstižné a plné emócií; každé slovo má svoj význam a dotvára čosi neuveriteľne krásne. No a to tajomstvo, ktoré sa nad tým všetkým znáša a ktoré obe tak milujeme ❤

    Teším sa na pokračovanie, ktorú bude, dúfam, čoskoro ❤
    BEELIEVIN

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Domi, nádherně jsi to napsala! ♥ Moc se těším na pokračování :)) (doufám, že bude co nejdřív!)


    Another Dominika

    OdpovedaťOdstrániť
  8. To bude tá detektívka z prostredia Ríma, čo si dávnejšie písala? :) ale zatiaľ to vyzerá fakt zaujímavo :)

    OdpovedaťOdstrániť

© 2014 - 2016. All rights reserved. DominicaLand. Používa službu Blogger.